CEV Cup

CEV Cup er den nest øverste ligaen for mennenes europeiske klubbmesterskap i volleyball. CEV Cup spilles årlig. Cupen har byttet navn flere ganger.

Finalen i årets CEV Cup ble spilt den siste uken i mars. På herresiden spilte Guberniya mot Paris Volley. Russerne ble på forhånd tippet som vinnere av Betsafe, og hadde derfor lave odds. Guberniya har aldri tidligere deltatt i CEV Cupen, men har imponert stort i årets sesong. De knuste Paris Volley i den første finalekampen 26.mars, og vant 3-0.

Men Paris Volley slo tilbake i den andre kampen 29.mars. De første settene endte 25-23, 23-25, 25.21 og 25-19. Dermed ledet Paris Volley 3-1, men det måtte et femte sett til for å avgjøre seieren. Til slutt var det franskmennene som viste seg sterkest. De vant 15-11 i det femte settet, og tok hjem trofeet. Mark Ivovic ble kåret til kampens beste spiller. Han skåret 28 poeng for Paris Volley. Den beste spilleren på det russiske laget, var Nikolay Pavlov, som skåret hele 35 poeng i de fem settene. Han ble dermed toppskårer.

Med seier til Paris Volley, ble det ikke det forhåndstippede laget som vant, og alle som satset pengene sine på det franske laget kan juble.

På kvinnesiden sto finalen mellom russiske Uralochka-NTMK Ekaterinburg og tyrkiske Fenerbahce SK. Istanbul. Laget fra Tyrkia vant begge kampene, og ble mestere. De vant den første kampen 3-2, og den andre 3-0. Dermed ble det bare spilt tre sett i den avgjørende kampen. Koreanske Yeon-Koung Kim ble kåret til den beste spilleren. Hun skåret 16 poeng for laget. Den mest profilerte spilleren på det russiske laget, var Yumilka Ruiz Luaces, som skåret 11 poeng.

Hovedtrener for det tyrkiske laget, Marcello Abbondanza, var veldig følelsesladet. Dagen ble ekstra fin for Fenerbahce SK. Istanbul, ettersom klubbens herrelag vant Challenge Cup samme dag.