FIVB

FIVB står for Fédération Internationale de Volleyball og er en organisasjon som er godkjent av den internasjonale olympiske komité. Dette er den eneste godkjente representanten for volleyball og sandvolleyball.

volleyball

Stor arrangør

FIVB har hele 220 nasjonale volleyball forbund tilsluttet seg og de arrangerer VM både i volleyball og sandvolleyball. I tillegg til VM arrangeres det også World League, World Grand Prix, World Cup, Grand Champions Cup, Clob World Championships og flere andre cuper og turneringer. Sist men ikke minst representeres sporten også i OL. FIVB ble stiftet i 1947 og hadde i de første 37 årene sitt hovedkontor i Paris, senere har dette blitt flyttet til Lausanne i Sveits. Organisasjonen har hatt fire valgte presidenter fra den ble startet til dags dato og den kan skilte med over 33 millioner lisensierte utøvere. Presidentene har vært fra Frankrike, Mexico, Kina og nå Brasil.

De første VM-arrangementene i volleyball

Det aller første VM for menn ble arrangert i 1949 og det første VM for kvinner i 1952. I senere tid har organisasjonen fokusert på markedsføringskampanjer for å øke bevisstheten rund sporten og den utøvere. De har modernisert logoen sin og jobber aktivt for å promotere arrangementer og stjernespillere. Det avholdes FIVB kongress hvert annet år senest i Calgary Italia i 2014.