Store volleyballnasjoner

Volleyball spilles over hele verden, og i antall utøvere og antall medlemsland, er dette verdens største idrett. 217 land er medlemmer av det internasjonale volleyballforbundet, FIVB (Federation Internationale de Volleyball). Også i Norge er sporten stor, med 350 klubber og 20 000 medlemmer. Det sies at mer enn 250 000 nordmenn spiller volleyball hvert år.

Volleyball ble funnet opp av amerikaneren William G.Morgan i 1895. Sporten er fortsatt veldig populær i USA og i Sør-Amerika. Brasil er en nasjon som satser stort på volleyball, og som har mange gode klubblag. Brasils landslag gjør det også bra i turneringer.

Italia er en av de beste volleyballnasjonene i Europa, både på herresiden og kvinnesiden. De italienske landslagene gjør det bra i EM og VM, og italienske klubber gjør det også bra i europeiske turneringer for lag, som CEV Cup og Challenge Cup.

Russland, Tyskland og Frankrike er andre europeiske land med gode landslag og klubblag. Også Polen har blitt en stor volleyballnasjon. Noen norske lag har spilt i CEV Cup og Challenge Cup, og norske juniorlag gjør det veldig godt i nordiske turneringer.

I Asia er landslagene til Korea og Japan blant de beste. Disse landene satser stort på volleyball.